Program de finanțare Spații Verzi, ediţia 2017

MOL România, în colaborare cu Fundaţia pentru Parteneriat, derulează ediţia 2017 a programului „Spaţii Verzi” – componenta de finanţare Spaţii Verzi Urbane, program ce urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţarea, amenajarea şi reabilitarea de spaţii verzi publice şi educaţia ecologică în rândul comunităţii.

Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu şcoli şi/sau instituţii publice din oraşele/municipiile din România. Se pot solicita fonduri pentru înfiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, a terenurilor de joacă, a parcurilor şcolilor pe baza principiilor mediu protective, în scopul utilizării comunitare. Se va pune accent pe creativitate prin activităţile de educaţie ecologică non-formală, desfăşurate în grădiniţe, şcoli ori în comunitatea mai largă în cadrul căreia se desfăşoară proiectul respectiv.

Suma disponibilă pentru anul 2017 este de 216.975,00 lei.

Suma maximă ce poate fi cerută este de 9.000,00 lei/ proiect.

Organizaţiile neguvernamentale pot trimite cereri de finanţare pentru derularea unor proiecte în oraşele din România.

Data limită de depunere a cererilor de finanţare este 15 februarie 2017, ora 16.00 (cererile de finanţare
trebuie să ajungă la sediul Fundaţiei pentru Parteneriat până la data de 15 februarie 2017, ora 16.00).

Durata proiectelor propuse spre finanţare
Proiectele trebuie derulate într-o perioadă maximă de 5 luni (aprilie – august).
Data de începere a proiectelor poate fi cel mai devreme data de 01 aprilie 2017. Proiectele trebuie finalizate până la data de 31 august 2017.

Bugetul proiectului
Suma maximă ce poate fi solicitată este de 9.000,00 lei/proiect.
Contribuţia organizaţiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total al proiectului (atenție: nu din suma solicitată!) şi poate fi parţial sau integral în fonduri şi/sau în natură (ex: comunicaţii, cheltuieli legate de sediu, echipamente puse la dispoziţie pentru realizarea proiectelor, etc.).

Activităţi eligibile
– înfiinţarea sau reabilitarea spaţiului verde prin gazonare, plantări de flori, arbuşti şi arbori autohtoni,
– se vor include obligatoriu activităţi de educaţie ecologică non-formală (în afara curriculei şcolare) cu elemente creative, destinate comunităţilor locale – găsiţi idei despre astfel de activităţi şi exerciţii pe paginile web a fundaţiei: www.repf.ro și a programului: www.spatiiverzi.org.ro (fişiere descărcabile),
– activități de implicare a comunităţii în forma evenimentelor comunitare,
– concursuri, expoziţii, care au ca temă protecţia mediului,
– reabilitarea cu materiale naturale sau mediu-protective a diferitelor elemente din spaţiile publice, cum ar fi: terenuri de joacă, bănci, mese, echipamente de sport, suporturi de biciclete, stabilimente pentru odihnă,
– înfiinţarea din materiale naturale a unor terenuri de joacă, suporturi de biciclete, bănci, mese, unelte de sport, stabilimente pentru odihnă în spaţii publice,
– curăţirea spaţiilor publice de recreere (parcuri, spaţii verzi),
– montarea şi vopsirea coşurilor de gunoi; înfiinţarea colectoarelor selective de deşeuri (numai în localităţi unde există servicii de colectare selectivă a deşeurilor).

Ghidul Solicitantului si Formularul cererii de finanțare sunt disponibile pe www.zoldovezet.ro

Sursa: www.zoldovezet.ro