Workshop ”Îmi pasă, mă implic!”, Iași, 28 septembrie 2017

Workshop-ul ”Îmi pasă, mă implic!” s-a desfășurat în data de 28 septembrie, la Colegiul Tenhic ”Ion Holban” Iași și a avut ca punct de plecare dezbateri privind conturarea individualitatea persoanei și raportarea acestei la comunitatea în care trăiește, modul în care tinerii se pot și este necesar să se implice în viața comunității, discuții despre ce înseamnă democrația și tipurile de reacții și acțiuni pe care individul le poate aborda în viața de zi cu zi.

Tematica workshop-ului urmărește  scopul proiectului ”Tineri la START, comunități la RE-START!” și anume de a crește gradul de informare a tinerilor  abordând elemente esențiale ale cetățeniei active, care înglobează atât dezvoltarea spiritului civic al tinerilor, cât și perspectiva implicării în cadrul comunității.

Maniera de abordare a workshop-ului a fost interactivă, tinerii fiind puși în situația de a-și imagina situații concrete din viață în care pot alege tipul de reacție față de societate (indiferență, implicare etc.) și să găsească modalități de abordare și reacții care ar putea genera schimbări ale societății și celorlalți indivizi, în conformitate cu propriile abordări și reacții.

Interesul tinerilor pentru dezbateri a fost vizibil în momentul în care s-a abordat ca temă de discuții voluntariatul, din ipostaza participării active la viața comunității, tinerii venind cu exemple concrete și cu idei în ceea ce privește posibilitățile lor de implicare și aportul pe care și-l pot aduce în diferite domenii de activitate.

 

Mulțumim conducerii Colegiul Tehnic ”Ion Holban” Iași pentru deschiderea față de proiectul nostru și față de temele abordate în cadrul workshop-ului.

Workshop-ul GRATUIT a fost organizat de Asociația ”Centrul de Resurse Re-Start” în cadrul proiectului ”Tineri la START, comunități la RE-START!”,  proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.