S-a lansat proiectul pilot „Adservio clasă interactivă”

Platforma Electronică de Management Şcolar – Adservio a lansat o aplicaţie software cu ajutorul căreia elevii din clasele primare folosesc manualele digitale direct din contul de utilizator. Proiectul pilot „Adservio clasă interactivă” este unic în ţară prin noutatea şi utilitatea sa.
Ideea aplicaţiei a venit ca o necesitate în contextul în care Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a propus utilizarea manualelor digitale, fapt ce a condus la crearea unei aplicaţii care să ajute elevii şi profesorii la utilizarea acestora.
Beneficiarii proiectului pilot „Adservio clasă interactivă” sunt elevii claselor I și a II a de la Şcoala Primară „Gheorghe Asachi” Iași, structură ce aparţine Liceului “Vasile Alecsandri” Iași; aceştia sunt primii 60 de elevi din Iaşi care au ocazia să acceseze manualele digitale pe tablete la orele de curs.
De asemenea, clasele de la Şcoala Primară „Gheorghe Asachi” Iași au fost echipate cu tablete conectate la internet, fapt ce simplifică modul de predare, iar interacţiunea şi feedback-ul elev profesor sunt considerabil îmbunătăţite.
Scopul acestui program pilot îl constituie îmbunătăţirea educaţiei şi creşterea gradului de interactivitate elev profesor. De aceea, activitatea elevilor de la şcoala primară va fi monitorizată în timp real de către învăţători ajutându-i să asimileze uşor
informaţiile şi totodată, să utilizeze manualele digitale.
Originalitatea proiectului „Adservio clasă interactivă” constă în faptul că am dezvoltat o nouă aplicaţie disponibilă pe toate dintre cele 60 de tablete, cu ajutorul căreia elevii accesează manualele digitale direct din contul Adservio. Mai mult decât atât, tot din contul Adservio, învăţătorii monitorizează în timp real activitatea celor mici, le urmăresc progresul şi ajută să asimileze mult mai uşor toate informaţiile. Învăţătorii folosesc noua aplicaţie pentru a vedea la ce pagină are deschis manualul digital fiecare elev şi intervin atunci când cei mici au nevoie de ajutorul lor. Astfel, eventualele dificultăţi de învăţare sunt identificate rapid şi remediate în timp util” – declaraţie Cofondator ADSERVIO, Alexandru Holicov.

Proiectul va fi implementat şi în alte unităţi de învăţământ la nivel naţional.

Prezentare ADSERVIO

Platforma Electronică de Management Şcolar Adservio a fost înfiinţată în anul 2008 la iniţiativa cofondatorilor Alexandru şi Ştefan Holicov.
Scopul platformei îl constituie îmbunătăţirea Sistemului Educaţional din România, fapt realizat prin facilitarea comunicării interactive între elevi profesori părinţi.

În unităţile în care este implementată platforma, rata absenteismului s-a redus cu 63%, iar media pe şcoală a crescut cu 1 punct. Aplicaţia cuprinde modulele: elev, părinte, profesor, secretar, director, o librărie online cu un număr de peste 10.000 de titluri, secţiune de admitere prin care elevii claselor a XI-a si a XII-a pot afla informaţii despre facultăţile la care pot opta să studieze, precum şi diferite teste de autocunoaştere şi IQ.
În prezent peste 100000 de elevi şi profesori utilizează platforma. Astfel, comunitatea Adservio este interactivă şi fiecare utilizator are un cont personalizat. Practic, platforma este mai mult decât un catalog şcolar electronic: este un sistem de managment informatizat, sigur, conectat, versatil şi interactiv.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa următoarele linkuri:
Site: http://www.adservio.ro
Blog: http://blog.adservio.ro