Concursul Național Drepturile Copilului

Te-ai gândit vreodată cum schimbările climatice afectează viața copiilor? Crezi că drepturile lor pot fi puse în pericol din cauza crizei climatice? Acum ai ocazia să explorezi acest subiect și să îți faci vocea auzită!

Anul acesta, te provocăm să realizezi un videoclip de maximum 10 minute în care să arăți cum influențează schimbările climatice drepturile copilului. Poate fi o poveste, un interviu, o animație, un mesaj vizual creativ – important este să transmiți un mesaj clar, convingător și original!

Concursul este dedicat tuturor elevilor de gimnaziu și liceu din România. Poți participa formând o echipă de maximum 3 membri. Elevii dintr-o echipă pot fi din clase diferite, atât timp cât sunt din aceeași unitate de învățământ și respectă cele două categorii: gimnaziu și liceu. De asemenea, puteți avea un cadru didactic coordonator, care să vă sprijine și să vă ghideze, dar fără a se implica direct în realizarea videoclipului.

Trimiterea materialelor se va face până pe 21 martie 2025. Pe 5 mai 2025, vom anunța echipele câștigătoare, iar premierea va avea loc în luna mai, în cadrul unei ceremonii online. Cele mai reușite videoclipuri vor fi promovate pe pagina Salvați Copiii România, pentru ca mesajele voastre să ajungă la cât mai mulți oameni.

Dacă ai citit regulamentul concursului și ai întrebări, scrie-ne pe adresa de e-mail voluntar@salvaticopiii.ro, iar noi îți vom răspunde cât de curând.

Concursul național Drepturile Copilului este o inițiativă lansată de Organizația Salvați Copiii în cadrul programului Și noi avem drepturi!, program derulat în parteneriat cu Ministerul Educației.

Concursul își propune să evidențieze modul în care schimbările climatice afectează drepturile copilului, oferindu-le elevilor oportunitatea de a-și exprima perspectiva prin realizarea unui material video. Participanții vor crea conținut original care să ilustreze impactul crizei climatice asupra copiilor, provocările cu care aceștia se confruntă și soluțiile pe care le consideră importante. Totodată, punem accent pe creativitate și implicare, încurajând elevii să transmită un mesaj clar și convingător, întrun format accesibil și atractiv. Unele dintre materialele realizate vor fi promovate pe pagina Salvați Copiii România, pentru a aduce acest subiect în atenția unui public mai larg și pentru a sublinia importanța protejării drepturilor copilului în contextul schimbărilor climatice.

Sursa: www.salvaticopiii.ro