Workshop ”Unde vor fi peste 10 ani?”, Iași, 5 octombrie 2017

Workshop-ul ”Unde vor fi peste 10 ani?” a avut în vedere sprijinirea tinerilor din cadrul Colegiului Național „Emil Racoviță” de a-și răspunde la întrebările care privesc viitorul carierei lor profesionale, dar și a viitorului personal.

Ideea acestui workshop-ului a pornit de la posibilele dificultăți cu care se confruntă tinerii, cel mai des la momentul finalizarea studiilor, când trebuie să ia decizii și să și le asume privind alegerea domeniului profesional.

Tematica activității a vizat oferirea de informații și sprijin tinerilor privind identificarea ariilor și domeniilor de interes pe care le au prin aplicarea unor teste în care alegerile lor au conturat profilul intereselor lor actuale, dar și o serie de dezbateri prin care aceștia au aflat despre modalitatea de abordare a acestor alegeri și despre pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a se asigura că adoptă și urmează cea mai bună decizie în această privință.

Au fost prezentare o serie de mituri despre alegerea carierei, s-au discutat aspecte care la vârsta adolescenței tind să influențeze în mare măsură alegerile tinerilor, precum: tendințele actuale, salarizarea, etc., dar și despre importanța descoperirii vocației, a aptitudinilor și intereselor personale în vederea dezvoltării potențialului propriu și al conturării unei meserii de succes.

 

Workshop-ul GRATUIT a fost organizat de Asociația ”Centrul de Resurse Re-Start” în cadrul proiectului ”Tineri la START, comunități la RE-START!”,  proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.