Workshop ”Be smart! Do it yourself!”, 3 octombrie 2017, Iași

O activitate al cărei scop a fost să deschidă noi orizonturi și oportunități de cunoaștere, workshop-ul ”Be smart! Do it yourself!” a venit în sprijinul tinerilor aducând informați despre o serie de activități spre care se pot îndrepta tinerii și care le pot aduce o multitudine de beneficii. Așa cum probabil ați întuit, în cadrul acestui workshop s-au discutat și dezbătut aspecte relevante despre voluntariat, stagii de practică, internship, pornind cu definirea și diferențierea fiecărui tip de activitare și mai apoi reflectând asupra beneficiilor pe care le pot avea tinerii prin accesarea acestora.

În vederea luării unor decizii înțelepte și în plină cunoștință de cauză, tinerilor le-au fost prezentate și o serie de informații legislative care reglementează acest tip de activități și au fost implicați prin modalități interactive și jocuri în vederea realizării lucrului în echipă, identificării avantajelor și motivației pentru care aceste experiențe ar fi benefice pentru propria lor persoana și pentru alți tineri entuziaști perocupați de dezvoltarea lor profesională și personală.

 

Tinerii participanți la acest workshop au luat contact cu o parte dintre invitații noștri care le-au împărtășit povești de succes din lumea voluntariatului, i-au inspirat cu propriile lor povești ca voluntari ai unor ONG-uri și le-au împărtășit o serie de experiențe care i-au făcut să devină oamenii de astăzi, să ia decizii bune și să-și fructifice experiența într-un mod plăcut din care au acumulat multiple beneficii.

 

 

Workshop-ul GRATUIT a fost organizat de Asociația ”Centrul de Resurse Re-Start” în cadrul proiectului ”Tineri la START, comunități la RE-START!”,  proiect de tineret finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.