Fundația Comunitară București a lansat a doua rundă de finanțare din Bucureștiul Pregătit – Fondul pentru cutremur și alte dezastre majore


Fundația Comunitară București a lansat a doua rundă de finanțare din Bucureștiul Pregătit, fondul pentru cutremur și alte dezastre majore.

Valoarea totală a finanțării pentru runda 2 este de 470.000 lei.

Alături de partenerii fondatori ai programului, IKEA România, ING Bank, Lidl România, runda a doua de finanțare este susținută de Endava și Enel.

Ariile de interes pentru runda 2 sunt:

(1) educare și simulare pentru cutremur în școli,

(2) cursuri de prim-ajutor și pregătire pentru dezastre și

(3) tehnologie.

În cadrul celei de-a treia arii, apelul pe proiecte include și aplicarea pentru implementarea a patru soluții software dezvoltate de către Code4Romania în cadrul Civic Labs, soluții testate și dezvoltate pe baza unei cercetări exhaustive. Este și motivul pentru care apelul pe proiecte din runda 2 de finanțare a fondului Bucureștiul Pregătit inițiat de Fundația Comunitară București se desfășoară pe platforma Civic Labs.

Ne propunem să finanțăm cel puțin câte un proiect pe fiecare dintre ariile de interes ale fondului. Decizia finală cu privire la numărul de proiecte finanțate și sumele acordate fiecărui proiect va fi luată de către juriu, pe baza necesității relevate de bugetele aplicanților.

 Finanțările vor fi acordate pentru o perioadă de maximum 12 luni.

Ariile de interes pentru runda 2 sunt: (1) educare și simulare pentru cutremur în școli, (2) cursuri de prim-ajutor și pregătire pentru dezastre și (3) tehnologie. În cadrul celei de-a treia arii, apelul pe proiecte include și aplicarea pentru implementarea a patru soluții software dezvoltate de către Code4Romania în cadrul Civic Labs, soluții testate și dezvoltate pe baza unei cercetări exhaustive.

Finanțările vor fi acordate pe o perioadă de maxim 12 luni și pot aplica organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, sau echipe compuse din minimum trei persoane constituite ca grupuri de inițiativă, fără personalitate juridică, care vor desfășura activitățile propuse în București sau în județul Ilfov.

Aplicațiile vor fi evaluate de către un juriu independent, din care fac parte Georgiana Ilie, COO Media DoR, autoarea articolului Cutremur în orașul vulnerabil, Alina Sava, Education Specialist, World Bank, Iuliana Armaș, profesor la Facultatea de Geografie, director al Centrului de Studii de Risc, Mircea Ilie, Sustainability Leader, Silvia Mihăilescu, Director de Marketing și Comunicare, ING Bank, Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR, Lidl România, Sonia Florian, Public Affairs Specialist, Enel, Roxana Cîrcu, Bucharest Delivery Unit Manager, Endava.

Termenul de depunere este 15 mai 2020.

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate la începutul lunii iulie 2020.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-ul fondului: www.bucurestiulpregatit.ro/runda-2/