Centrul de Resurse Juridice caută voluntari
Centrul de Resurse Juridice (CRJ) selectează și formează 10 studenți la Drept (anii 3-4, master sau doctorat) dornici să voluntarieze în echipele Clinicilor Juridice Mobile (CJM). Dacă vrei să te formezi într-o echipă cu experiență în domeniul drepturilor omului, cu precădere ale persoanelor cu dizabilități, CRJ te întâmpină cu sprijinul, pregătirea și receptivitatea de care ai nevoie.
Clinica Juridică Mobilă este un mecanism prin care echipe de experți din cadrul ONG-urilor, formate din avocați, psihiatri, psihologi și asistenți sociali, se deplasează în instituții sau în apropierea instituțiilor* pentru persoane cu dizabilități pentru a furniza informații relevante în domeniul protecției drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilități
Ce vrem să faci pentru noi: vei oferi suport specialiștilor din CJM prin colectarea și analiza datelor, furnizare de informații și elaborarea de documente.
Ce îți oferim noi:
Pregătire profesională prin activități de lucru împreună cu avocați specializați în acest domeniu
Oportunitatea de a aduce o contribuție la prima CJM din România
Trei cursuri de formare în țară;
O vizită de studiu internațională pentru a învăța cum să lucrezi în cadrul unei CJM;
O adeverință de practică juridică de specialitate.
Cum ne așteptăm să fii tu:
Serios/ă, organizat/ă, cu capacitate de documentare analiză și sinteză a datelor în vederea formulării unui punct de vedere argumentat;
Dornic de a promova interesele grupurilor vulnerabile;
Cu disponibilitate de deplasare în instituțiile pentru persoane cu dizabilități mintale;
Deschis la a-ți adapta stilul de comunicare la situațiile ce se pot ridica în cursul proiectului.
Notă: Pentru selecție, candidații sunt rugați să trimită CV-ul și o scurtă scrisoare de intenție de maxim 250 de cuvinte. Documentele menționate mai sus vor fi transmise prin e-mail, cu subiectul „Aplicație de voluntariatîn cadrul CJM”, în atenția d.-nei Cătălina Săvulescu, la adresa catalina.savulescu@crj.ro până la data de 31 iulie 2016.
Activitățile desfășurate fac parte din Proiectul „SOS: ONG-urile din România, împreună pentru drepturile persoanelor cu dizabilități mintale instituționalizate”, Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
* Centre de plasament, centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, centre de îngrijire și asistență, spitale de psihiatrie etc.
Sursa: www.crj.ro