Au început înscrierile la Școlile de vară organizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași!

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza din Iași” va desfășura și în anul 2023, 11 programe de vară finanțate din Proiectul privind Învățământul Secundar (ROSE) de către Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare (Banca Mondială), care au ca scop organizarea de cursuri și alte activități relevante destinate elevilor de liceu, cu precădere celor dezavantajați social, pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar.

Școlile de vară se vor desfășura timp de două săptămâni în Campusul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și vor oferi oportunități unice de dezvoltare personală și de explorare a unor domenii fascinante. 

Condiții de participare și facilități oferite

Elevii de la unul dintre liceele eligibile în cadrul Proiectului, vor putea alege una dintre cele 11 (unsprezece) Școli de vară propuse de cea mai veche universitate din țară și vor descoperi viaţa de student înainte de absolvirea liceului. Vor participa, timp de două săptămâni, la o aventură a cunoașterii fără stresul examenelor, având cheltuielile de transport, cazare și masă asigurate. Fiecare participant va primi un kit de instruire conținând diverse resurse educaționale utile pentru desfășurarea activităților educative.

Facultățile implicate vor asigura toate resursele necesare realizării activităților. Pe parcursul școlii de vară, elevii vor fi monitorizați în permanență de cadre didactice și studenți supraveghetori.

Pentru a putea participa la școala de vară, candidații trebuie:

  • să fie elevi ai unuia dintre liceele eligibile în cadrul Proiectului Rose (vezi aici lista liceelor eligibile);
  • să aibă acordul unuia dintre părinți sau a tutorelui legal instituit (dacă sunt minori);
  • să aibă avizul dirigintelui sau al directorului liceului din care provin;
  • să rămână în campus și să participe la toate activitățile din program, până la finalizarea acestuia (14 zile).

Află toate detaliile necesare înscrierii pe www.uaic.ro .

Sursa: www.uaic.ro