Apelul pentru inițiative bilaterale „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023″ este relansat, cu o mărire de buget!

Apelul pentru inițiative bilaterale „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023″ a fost relansat, iar noul termen de depunere este 20.12.2021 (ora 16:00, ora României). În același timp, bugetul pentru inițiative bilaterale – linie de finanțare gestionată de Ministerul Investițiilor și Proictelor Europene – a fost crescut la 2 milioane de euro (grant 100%).

Depunerea documentelor se va face exclusiv on-line pe platforma https://t2023.eeagrants.ro/.

Vor fi finanțate evenimente, seminarii, campanii, festivaluri, expoziții, târguri care să transfere cunoștințe, bune practici în strânsă legătură cu Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii și derulate în parteneriat cu entități similare din statele donatoare – Norvegia, Islanda, Liechtenstein.

În cadrul acestui apel, poate aplica orice entitate publică sau privată, inclusiv ONG-uri, cu personalitate juridică din România și statele donatoare.

Aplicanții pot solicita clarificări la următoarea adresă: eeagrants.bilateral@mfe.gov.ro.

Aici regăsiți textul integral al apelului și documentele aferente: https://bit.ly/3llT9QQ

  • „Capitala Europeană a Culturii” este o inițiativă a Uniunii Europene care urmărește să evidențieze bogăția și diversitatea culturilor din Europa, să celebreze trăsăturile culturale pe care europenii le împărtășesc, să crească sentimentul de apartenență al cetățenilor europeni la o zonă culturală comună și să favorizeze contribuția culturii la dezvoltarea orașelor. Timișoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2021, cu conceptul de proiect „Shine your light – Light up your city!” 
  • Granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția Regatului Norvegiei, Islandei și Principatului Liechtenstein la reducerea disparităților sociale și economice din Spațiul Economic European și la întărirea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din sudul și centrul Europei https://www.eeagrants.ro/ – https://www.facebook.com/Granturisee/
  • Fondul pentru Relații Bilaterale din cadrul Granturilor SEE și Norvegiene este constituit pentru a sprijini inițiative între entități din România și entități din Norvegia, Islanda și Liechtenstein, cu obiectivul specific de consolidare a relațiilor bilaterale, respectiv, de a contribui la dezvoltarea cooperării și îmbunătățirea cunoașterii și înțelegerii reciproce. Fondul este gestionat de Punctul Național de Contact pentru Granturile SEE și Norvegiene din România.

Sursa: www.cultura.ro