20 de ONG-uri care ajută refugiații din România vor beneficia de sprijin organizatoric, psiho-emoțional și financiar prin programul Bine360 – Suntem bine, facem bine

Federația Fundațiile Comunitare din România anunță câștigătorii programului Bine360 – Suntem bine, facem bine, dedicat dezvoltării capacității organizațiilor neguvernamentale de a sprijini refugiați. Programul este coordonat deFederația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijin financiar oferit de People In Need și implementat local prin Fundațiile Comunitare din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea.

Programul va sprijini 20 de organizații din aceste orașe, după cum urmează:

Asociația Moașelor Independente – București;

Fundația Romanian Angel Appeal – București;

Asociația Carusel București;

Asociația SNK – București;

Asociatia Touched Romania – București;

Asociația pentru Responsabilitate Socială Plan B – București;

Asociația Ucraineni în Iași;

Asociația Împreună pentru Miroslava – Iași;

Asociația Ștergem o Lacrimă – Iași;

Asociatia Mai bine – Iași;

Asociatia Toți Pentru Unul – Iași;

Asociația Kastel Youth Hub – Brașov;

ARPCPS – Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov;

Asociația Educația Te Salvează – Brașov;

Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale, Timișoara;

Asociatia INTERSECT – Timișoara;

Asociația Școala Mamei Junior – Timișoara;

Asociația Banca Regională pentru Alimente – Oradea;

Asociația Filantropia – Oradea;

Asociația ARDT – Oradea.

Organizațiile câștigătoare au fost selectate în urma unei competiții de către un juriu național și vor beneficia, timp de 12 luni, de sprijin organizatoric, psiho-emoțional și financiar pentru a se dezvolta în echipe puternice, reziliente și capabile să susțină refugiații pe termen lung.

Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. FFCR susține 18 fundații comunitare însumând peste 8100 de proiecte și 64 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, fundațiile comunitare derulează programe în 29 din cele 41 de județe din România, iar rețeaua este în continuă creştere.

People in Need a fost înființată în 1992 de un grup de corespondenți de război cehi care nu mai erau mulțumiți doar să transmită informații despre conflictele în curs și au început să trimită ajutoare. S-a stabilit treptat ca o organizație umanitară profesionistă care se străduiește să ofere ajutor în regiunile cu probleme și să sprijine respectarea drepturilor omului în întreaga lume.

De-a lungul celor 30 de ani de existență, People in Need a devenit una dintre cele mai mari organizații non-profit din Europa Centrală. Pe lângă ajutorul umanitar și drepturile omului, acum vizează și educația și ajută persoanele care trăiesc în excluziune socială.

Face parte din Alliance 2015, o rețea strategică formată din șapte organizații neguvernamentale europene implicate în proiecte de ajutor umanitar și dezvoltare. Această colaborare crește eficiența, atât în lucrul în țările țintă, cât și în campaniile menite să influențeze atitudinile politicienilor și publicului larg din Europa.