Proiectul „Ești tânăr, ești activ!” a ajuns la final!

Asociația Zero Gravity Iași  a implementat în perioada august – octombrie 2017 proiectul pentru tineret „Ești tânăr, ești activ!”, finanțat de către Consiliul Județean Iași.

Acest proiect si-a propus promovarea în rândul tinerilor a unui stil de viață activ, în deplina cunoștință de cauză a beneficiilor fizice și psihologice pe care le presupune sportul, dar și a riscurilor pe care le implică sedentarismul, precum supragreutatea, obezitatea și bolile care derivă din acestea

Obiective proiectului au fost:

  1. Promovarea sportului, cu precădere a escaladei și a efortului fizic în rândul studenților din Iași, nu doar ca metodă de petrecere a timpului liber ci ca o componentă obligatorie a unui stil de viață sănătos, în vederea reducerii riscului de supragreutate și obezitate.
  2. Creșterea gradului de conștientizare și informare în rândul a aproximativ 4.000 de tineri studenți din Iași cu privire la riscurile pe care le presupune un stil de viața nesănătos, cu precădere obezitatea – al cincilea risc de deces la nivel global, precum și a metodelor prin care acestea pot fi evitate.
  3. Promovarea beneficiilor fizice și psihologice pe care le presupune un stil de viață activ în detrimentul efectelor negative asociate comportamentelor sedentare, în rândul a aproximativ 4.000 de tineri studenți din Iași, în cadrul unor prezentări publice și prin intermediul unor materiale informative promovate online și în presă.

 

 Activități principale desfășurate în cadrul proiectului au fost:

  • Construirea unui panou de escaladă transportabil
  • Organizarea unui număr de 4 evenimente în zonele universitare ale Iașului și în centrul orașului Iași, în care tinerii au avut ocazia să experimenteze mai multe sporturi.
  • În cadrul evenimentelor desfășurate au fost suținute prezentări, au fost organizate concursuri și au fost oferite materiale informative despre beneficiile fizice și psihologice pe care le presupune sportul, dar și despre riscurile de sănătate ridicate pe care le prezintă un stil de viață sedentar.
  • Desfășurarea unui program de voluntariat adresat tinerilor care a fost promovat atât la nivelul publicului larg dar și la nivelul ONG-urilor active la nivel județean.

 

Mai multe detalii despre Asociația Zero Gravity Iași, sunt disponibile pe pagina de FACEBOOK.