Philips România continuă campania „Împreună dăruim zâmbete”, alături de SOS Satele Copiilor

Începând cu luna mai, Philips România și SOS Satele Copiilor și-au unit forțele în beneficiul copiilor din medii vulnerabile, prin campania „Împreună dăruim zâmbete”. Clienții magazinului online www.philips.ro pot susține direct acest demers până pe 30 august, prin achiziția oricărei periuțe de dinți Philips Sonicare. Astfel, un procent de 3% din valoarea fiecărei periuțe achiziționate în perioada 1 mai – 30 august 2024 va fi direcționat către SOS Satele Copiilor România. Mai multe detalii aici.

Ca rezultat al acestui demers comun, trei case de tip familial din cadrul SOS Satul Copiilor Cisnădie, Sibiu, vor fi echipate cu centrale termice. Într-o casă locuiesc 6 copii si tineri alaturi de Mama SOS, într-o atmosferă de familie, unde fiecare copil învață să aibă  încredere în el și în potențialul său unic.

De asemenea, la finalul lunii mai, Philips România a susținut 65 de copii între 3 și 14 ani,  beneficiari ai SOS Satele Copiilor,să se bucure de experiența primului parc de învățare prin joacă din România și cel mai mare din Europa de Est, Destiny Park. Aceștia au venit din județul Teleorman, mai exact din Merenii de sus și Merenii de Jos și din București, alături de însoțitorii SOS Satele copiilor și au explorat, timp de o zi, profesii precum doctor, pompier, pilot, brutar, farmacist, bucătar, prezentator de știri și multe altele.

„Cum își pot da seama copiii ce meserie li se potrivește fără să încerce? Noi îi pregătim pe copiii din programele SOS pentru viața pe cont propriu și pentru viața profesională prin exemple, prin întâlniri cu mentori, însă experiența de la Destiny Park, propusă de partenerii de la Philips, a fost memorabilă. Cred că această joacă le-a deschis orizonturile și le-a oferit o privire spre viitorul lor profesional. Am auzit un copil spunând: «Cea mai bună pizza pe care am mâncat-o a fost cea pe care am făcut-o eu la atelierul de pizza». Altul, fiindcă a simulat stingerea unui incendiu, a spus, hotărât, că el vrea să devină pompier. Încurajăm activitățile practice, fiindcă astfel copiii pot descoperi mai ușor pasiunile pe care le au și ce pot face cu abilitățile pe care le dețin.”, a declarat Adina Burlacu, Coordonator SOS Serviciul Asistență Comunitară București

Experiența Philips Sonicare din cadrul Destiny Park ia forma unei clinici stomatologice, unde copiii învață despre igiena orală, utilizarea corectă a periuței de dinți și o privire curajoasă ca a unui supererou în scaunul dentistului.

„La Philips, ne concentrăm eforturile pentru a încuraja un stil de viață sănătos, inclusiv prin îngrijirea preventivă. Îmbunătățind sănătatea orală, îmbunătățim și protejăm sănătatea și bunăstarea noastră generală. Facem acest lucru inspirând și generația tânără, inclusiv copiii și tinerii din medii defavorizate, să creeze și să mențină obiceiuri sănătoase. Parteneriatul nostru cu SOS Satele Copiilor, precum și cu Destinty Park sunt exemple grăitoare, care arată felul în care putem face un impact care contează pentru ceilalți, dacă ne unim forele în jurul unei misiuni comune!”, a spus Alexandra Basica, Manager Oral Health Care, Philips România.

Pentru a asigura zâmbete sănătoase, toții copiii participanți au primit periuțe de dinți electrice Sonicare For Kids și rezerve de schimb.

Misiunea companiei Philips este aceea de a îmbunătăți sănătatea a peste 200 de milioane de oameni până în 2030, inclusiv prin redefinirea modului în care îngrijirea orală transformă viața de zi cu zi a acestora.

Despre Royal Philips 

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. 

Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter 

Despre SOS Satele Copiilor

Peste 30 de ani de activitate, mii de familii ajutate, sute de tineri crescuți în casele SOS la nivel național – peste 100.000 de beneficiari.

De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Asociația îsi derulează activitatea în 4 sucursale, care acoperă județele București-Ilfov, Sibiu, Bacău, Brașov și Teleorman.

Mai multe detalii la www.sos-satelecopiilor.ro

Despre Destiny Park

Destiny Park, primul parc de edutainment (învățare prin joacă) din România și cel mai mare din Europa de Est, se află în Băneasa și a fost conceput de Urania Cremene, expert în parenting.

Se adresează copiilor între 3 și 14 ani și reprezintă un univers în miniatură, în care cei mici pot fi adulți pentru câteva ore sau o zi, având meserii de oameni mari și fiind plătiți cu Magic Bani pentru munca lor. Totul sub conceptul de edutainment, adică de învățare prin joacă.

Mai multe detalii la https://destinypark.ro/