EQUALIS: Combatem bullying-ul în școlile românești

Unul din patru elevi este agresat in fata colegilor. Trei din zece tineri sunt amenintati cu bataia sau lovirea si exclusi din grup. Asa arata primul studiu national asupra bullying-ului in scolile romanesti*. Putem schimba, la nivel national, aceste cifre?

GEYC crede ca da si a lansat pe 21 septembrie 2016, Ziua Internationala a Pacii, Campania EQUALIS, care isi propune sa incurajeze tinerii din Romania sa se implice activ in combaterea discursului instigator la ura, prin utilizarea instrumentelor digitale.

Se pot inscrie in campanie institutii scolare si universitare, organizatii non-guvernamentale de tineret si institutii publice implicate in lucrul cu tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 35 de ani, din Romania. Participantii la campanie pot primi titulatura de EQUALIS Center, iar coordonatorii evenimentelor locale de EQUALIS Educator. Cei selectati vor fi invitati sa participe la European Digital Youth Summit – EDYS, eveniment organizat pe 10 noiembrie la Bucuresti, sub Inaltul Patronaj al Parlamentului European si sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Slovace la Consiliul UE.

Campania EQUALIS va cuprinde si un studiu aplicat tinerilor din Romania, referitor la agresiunile cauzate de discursul instigator la ura in special in mediul virtual.

Calendarul campaniei:

  • 21 septembrie – 21 octombrie 2016: înscrierea partenerilor locali și desfășurarea evenimentelor
  • 1 octombrie – 30 noiembrie 2016: raportarea evenimentelor
  • 10 noiembrie 2016: participarea la EDYS a coordonatorilor ce au primit titulatura de Educator EQUALIS
  • 31 octombrie – 15 decembrie: vizita reprezentanților GEYC la instituțiile care au primit titulatura deCentru EQUALIS

Mai multe detalii despre Campania EQUALIS puteti afla aici.