Cerere de propuneri de proiecte Comisia Europeană/DG Piața Internă, Antreprenoriat și IMM-uri – „Formarea capacității antreprenoriale pentru tinerii migranți”

Comisia Europeana, prin intermediul Directiei generale Piata interna, Antreprenoriat si IMM-uri, a lansat o cerere de propuneri de proiecte privind sprijinirea initiativelor care privesc incluziunea economica si sociala a migrantilor.

Titlul cererii: «Formarea capacitatii antreprenoriale pentru tinerii migranti»

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 30 noiembrie 2016

Bugetul total al cererii: 2.150.000 €

Eligibilitate: orice entitate publica sau privata care sprijina afacerile si antreprenoriatul, respectiv autoritati publice locale, regionale si nationale, camere de comert si industrie, furnizori de servicii de educatie si formare, retele de afaceri, etc.

Această inițiativă se concentrează pe furnizarea de informații, de formare și de sprijin pentru migranți, în special pentru cei tineri, pentru a-i ajuta la crearea propriei afaceri.
Domeniul de aplicare al acestei inițiative se referă la măsuri de sprijin pentru afaceri care vizează în mod specific migranții, precum și la măsuri care sunt disponibile pentru populația generală. În acest din urmă caz, accentul ar trebui să fie pus în mod exclusiv pe intervențiile care susțin accesul migranților la serviciile de afaceri organizate pentru populația de masă, precum și la acțiunile pentru populația generală care prevăd dispoziții și servicii specifice pentru migranți (de exemplu, cursuri de formare oferite în mai multe limbi, etc.).

Proiectele care vor primi cofinanṭare prin această inițiativă trebuie să urmărească 4 categorii de acțiuni:
1. Identificarea potenṭialilor antreprenori din rândul migranṭilor,
2. Educaṭie și formare,
3. Scheme de mentorat pentru migranții antreprenori,
4. Dimensiunea orizontală: cooperarea transfrontalieră și schimbul de bune practici.

Fisa de prezentare se regăsește în ANEXA.

Sursa: www.uncjr.ro