Dezbatere la SNSPA: „Extinderea Uniunii Europene – un proces suspendat pe termen nedefinit?”

Marți, 25 ianuarie 2022, de la ora 11:00, Forumul regional al Balcanilor de Vest (Western Balkan Forum), în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), organizează dezbaterea „Extinderea Uniunii Europene – un proces suspendat pe termen nedefinit?”. Evenimentul se va desfășura în format hibrid și va fi transmis online, pe pagina oficială de Facebook a SNSPA.

La eveniment vor participa ambasadori și diplomați reprezentând statele din Balcanii de Vest, statele membre UE din regiune, Reprezentanța Comisiei Europene în Romania și Franța, ca stat care deține președinția rotativă a Consiliului UE. România va fi reprezentată de înalți diplomați din Ministerul Afacerilor Externe. Evenimentul își propune să discute și să evalueze stadiul procesului de integrare europeană a statelor din regiunea Balcanilor de Vest.

România și-a exprimat în diferite împrejurări, prin reprezentanți diplomatici și guvernamentali, sprijinul său pentru un proces de integrare europeană accelerată a statelor din Balcanii de Vest. Western Balkan Forum, think tank care va fi lansat cu prilejul acestei dezbateri, își propune identificarea unor acțiuni comune, organizate în România, în statele din Balcanii de Vest și la Bruxelles, pentru a consolida sprijinul politic și al opiniei publice pentru integrarea acestei regiuni în Uniunea Europeană.

La dezbatere, vor participa cu luări de cuvânt:

  • Victor Boștinaru, Presedinte Western Balkan Forum,
  • Prof. univ. dr. Liliana Popescu, Prorector SNSPA, Vicepreședinte Western Balkan Forum,
  • Conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, Decanul Facultății de Științe Politice (SNSPA),
  • Knut Fleckenstein, Fostul vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (Germania),
  • Mara Roman, Șef al secției politice în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene la București,
  • Armel T’kint de Roodenbeke, Consilier în cadrul Ambasadei Franței la București,
  • Mihail Harbic, Director general MAE, Relații bilaterale europene și cooperare regională
  • Ambasadori și diplomați reprezentând statele din Balcanii de Vest.

Mai multe detalii despre Western Balkan Forum, aici.