Primăria Sectorului 3 București a demarat procesul de bugetare participativă

Primăria Sectorului 3 a făcut publică, procedura privind modul de derulare a procesului de bugetare participativă. Prin „Bugetare participativă” locuitorii Sectorului 3 se pot implica activ în comunitate prin proiecte pe care le pot propune ca soluții de îmbunătățire a calității vieții.

Astfel, timp de două săptămâni, începând de pe 16 martie până pe 1 aprilie, persoanele interesate pot depune proiectele online, pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Bugetare participativă” (http://primarie3.ro/bugetare-participativa).

Proiectele pot fi depuse de către cetățenii domiciliați sau care lucrează ori studiază în Sectorul 3, cu vârsta minimă de 18 ani, precum și asociațiile, fundațiile, ONG-urile și societățile comerciale cu sediul social în Sectorul 3.

Persoanele fizice sau juridice pot face o singură propunere de proiect pentru fiecare domeniu și trebuie să respecte condițiile mai sus menționate, dar și să prezinte acte doveditoare, precum: copie C.I., adeverință din partea angajatorului sau a unității de învățământ, o copie a certificatului de înregistrare sau alt document doveditor.

Proiectele trebuie să poată fi asimilate unei investiții aflate în competența Primăriei Sectorului 3 și să vizeze un spațiu din administrarea Consiliului Local al Sectorului 3.

Proiectele vor fi evaluate în perioada 2-5 aprilie de către Comisia de validare, iar o listă provizorie cu proiectele eligibile și cele respinse, va fi publicată pe 10 aprilie. De asemenea, se pot depune contestații în perioada 10-12 aprilie, urmând ca în data de13 aprilie să fie publicată lista finală a proiectelor eligibile.

Locuitorii Sectorului 3 vor putea să voteze on-line, din 14 până pe 29 aprilie, pe platforma dedicată bugetului participativ, câte un proiect din cadrul fiecarei categorii/fiecărui domeniu. Vor fi selectate 11 proiecte câștigătoare, zece proiecte mici, ce se încadrează fiecare în suma de 200.000 de lei cu TVA si un proiect mare, de impact general, fără limită de sumă și cu derulare multianuală, după caz.

La final, proiectele câștigătoare vor fi incluse în bugetul Sectorului 3.

Sursa:  www.primarie3.ro