Noaptea de știință aduce experimente spectaculoase în centrul orașului Iași

Profesori, cercetători și studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează pe 29 septembrie 2017, de la ora 18.00, o seară dedicată științei. „Noaptea de știință” va avea loc pe Esplanada Palas, unde ieșenii vor putea vedea zeci de experimente spectaculoase, demonstrații live de inginerie robotică și curiozități ale naturii.

Evenimentul de știință, organizat în fiecare an la sfârșitul lunii septembrie, a devenit deja o tradiție pentru ieșenii care vor să își dea întâlnire cu partea frumoasă, amuzantă și misterioasă a științei. Activitățile propuse de expozanți se vor adresa mai multor categorii de vârstă – de la colorat de planete și stele pentru cei mai mici, până la demonstrații sofisticate ale conceptelor științifice pentru elevi din ani mai mari și adulți.

„Este cea de-a cincea ediție a unui eveniment de acest gen”, a declarat coordonatorul evenimentului, lect. dr. Cătălin Agheorghiesei. „Astfel de ieșiri ale cercetătorilor și ale științei din zona campusului universitar, în mijlocul publicului, sunt esențiale atât pentru universitari, cât și pentru ieșeni. De multe ori, în mijlocul formulelor și cursurilor, uităm că știința este ceva fascinant, care are capacitatea să stârnească mirarea și bucuria de a descoperi. Profesorii și studenții Universității își propun să îi reîmprietenească atât pe adulți, cât și pe cei mai tineri, cu știința din afara manualului.”

La Palas vor putea fi vizitate standuri din mai multe domenii alte științei – chimie, biologie, geografie și geologie, mecanică, optică, mecanică, robotică, electromagnetism etc. Deoarece fiecare experiment va fi prezentat de profesori și studenți specializați în domeniu, cei prezenți la eveniment vor putea înțelege și fenomenele științifice

„Noaptea de știință” este organizată de Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În seara de 29 septembrie vor avea loc simultan evenimente dedicate științei în sute de orașe europene.

Evenimentul din Iași este susținut de Ministerul Educației Naționale și Primăria Municipiului Iași.

Partenerii evenimentului sunt: Palas Mall, Fondul Științescu, Europe Direct Iași și Societatea absolvenților Facultății de Fizică din Iași – SOPHYS.

Informații suplimentare: Noaptea de Știință Facebook Event

Sursa: www.uaic.ro