Ministerul Tineretului și Sportului continuă implementarea Programului de Guvernare 2017-2020:Tinerii sunt sprijiniți să își deschidă propria afacere

Ministerul Tineretului și Sportului vine în sprijinul tinerilor interesați să își deschidă o afacere și organizează prima ediție a Programului Național de formare – Competențe Antreprenoriale. Inițiativa, parte a Capitolului de Tineret din Programul de Guvernare 2017-2020 vizează susținerea de intervenții specializate, dedicate tinerilor preocupați de domeniul Antreprenoriatului în general, și de deschiderea unei afaceri, în special, chiar în comunitatea în care aceștia trăiesc.

Astfel, programul este dedicat tinerilor și comunităților din județele: Bihor, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Satu Mare, Teleorman și Vrancea și se va desfășura între octombrie și noiembrie. Câte 25 de tineri din cele 8 județe ale țării vor beneficia de cursuri de formare pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale, maximizându-și astfel șansele de reușită în inițierea unei afaceri.

Programul dedicat tinerilor viitori antreprenori îmbină elemente teoretice și practice pe următoarele tematici:

analiza pieței, oportunităților, riscurilor, stabilirea scopului și obiectivelor
fundamentul juridic pentru inițierea unei afaceri
strategia de marketing
finanțarea unei afaceri, surse de finanțare
managementul echipei/ managementul financiar/ managementul riscului/ managementul afacerii
politica de promovare și vânzare a produselor/serviciilor
strategia de dezvoltare-logistica și resursele necesare derulării unei afaceri
întocmirea planului unei afaceri

“Indiferent dacă își propun să înceapă o afacere sau pur și simplu doresc să învețe lucruri noi, Programul Național de Formare – Competențe Antreprenoriale le oferă tuturor participanților instrumentele necesare pentru a-și pune în aplicare ideile pentru dezvoltarea lor personală, dar și a comunităților din care provin. Este important ca instituțiile abilitate să vină în sprijinul tinerilor și să le faciliteze acestora startul în carieră. Și prin acest program ne dorim să acordăm tinerilor perspective și oportunități aici, acasă” (Marius Dunca, ministrul tineretului și sportului).

 

Sursa: www.mts.ro