Lansarea celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte Programul Transnational Dunarea

Cel de-al treilea apel de propuneri de proiecte pentru Programul Transnațional Dunărea a fost lansat pe  28 ianuarie 2019 și este deschis până pe 8 martie 2019, orele 14 (CET). El se va desfășura în doi pași – primul constând în depunerea Expresiei de Interes, iar al doilea în depunerea aplicației complete (pentru propunerile care au fost selectate în primul pas).

Expresia de Interes pot fi completată folosind sistemul electronic de monitorizare (eMS) ce se află pe site-ul programului http://www.interreg-danube.eu/.

Toate documentele relevante pentru desfășurarea acestui apel, împreună cu alte informații utile, pot fi găsite www.interreg-danube.eu.

Acest apel are un buget disponibil de aproximativ 60 mil. euro, ce cuprinde fonduri FEDR, IPA și ENI.

Programul Transnațional Dunărea finanţează proiecte care urmăresc îmbunătățirea politicilor publice și a cooperării instituționale, implementate de un parteneriat transnațional extins.

Pot primi finanțare proiecte depuse de autoritățile locale, regionale sau naționale, organismele de drept public, Grupările Europene de Cooperare Teritorială (GECT), organizațiile internaționale și organismele private, inclusiv IMM-uri.

Aria eligibilă a programului este constituită din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania (landurile Baden Württemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia, Moldova şi Ucraina (oblasturile Chernivetska, Ivano-Frankiviska, Zakarpatska, Odessa).

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) deține rolul de Autoritate Națională/Punct Național de Contact a programului. Autoritatea de Management este stabilită în cadrul Ministerul Economiei Naționale din Ungaria, iar Secretariatul Comun, de asemenea, la Budapesta. Auditul Programului va fi realizat de Direcţia Generală pentru Auditul Fondurilor Europene din Ungaria, iar atribuțiile de certificare vor fi îndeplinite de către Trezoreria de Stat a Ungariei.

Sursa: www.mdrap.ro