Hope and Homes for Children și OPTIblu dau startul proiectului ACASĂ vezi cu INIMA

Hope and Homes for Children România, în parteneriat cu OPTIblu, lansează proiectul „ACASĂ vezi cu INIMA”, pentru ca 12 copii cu nevoi speciale din București, care nu au avut parte de dragostea și grija unei familii, să poată avea un ACASĂ al lor. Parte integrantă a campaniei Ambasador pentru Acasă – Când construim o casă, construim un OM, proiectul va contribui la construcția unei case familiale în care cei 12 copii instituționalizați să primească îngrijirea și educația adecvată nevoilor lor specifice.

Astfel, în perioada 1-30 iunie 2024, pentru fiecare pereche de ochelari de copii vândută în oricare dintre cele 79 de magazine OPTIblu, vor fi donați 50 de lei către Hope and Homes for Children. Această donație va susține eforturile Fundației de a le oferi copiilor vulnerabili un mediu familial sigur și stabil, asigurându-le o copilărie cât mai apropiată de normalitate.

“Credem cu tărie în puterea comunității de a aduce schimbări pozitive și durabile în viețile celor care au cea mai mare nevoie. Fiecare copil merită să se bucure de copilărie și suntem mândri că putem contribui la acest scop prin eforturile noastre comune. Proiectul ‘ACASĂ vezi cu INIMA’ ne oferă tuturor oportunitatea de a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru acești copii, oferindu-le nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și dragostea și grija unei familii adevărate. Angajamentul nostru de a ne implica activ în construcția casei familiale pentru cei 12 copii cu nevoi speciale subliniază devotamentul OPTIblu pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale copiilor fără îngrijire parentală. În plus, proiectul le oferă clienților noștri oportunitatea de a pune atât o cărămidă la temelia acestei case, cât și la cea a unui viitor mai bun pentru copii”, declară Alina Bistreanu, CEO, Optical Investment Group.

Suma necesară contruirii casei familiale este de 450.000 de euro.

450.000 de Euro îi sunt necesari Fundației Hope and Homes for Children pentru a construi casa de care au nevoie cei 12 copii cu nevoi speciale din București: o casă de peste 300 de mp cu toate facilitățile – living generos, bucătărie, terasă primitoare, patru dormitoare, două băi și o curte spațioasă – toate adaptate nevoilor copiilor. Noua casă, destinată copiilor din ultimul centru de plasament din sectorul 5, București, va fi construită aproape de școala specială pe care unii dintre copii o urmează, pe un teren pus la dispoziție de DGASPC Sector 5 și va oferi un mediu similar celui familial, în care copiii să fie în siguranță și să beneficieze de cea mai bună îngrijire.

Ambasadorii Hope and Homes for Children – Amalia Enache, David Popovici, Mihai Morar, Marius Manole și Alexandru Tomescu – au fost cei care au dat startul acestei campanii în luna aprilie a acestui an, obiectivul campaniei fiind ca până la finalul anului, întreaga sumă necesară construirii casei să fie strânsă.

Robert Ion, Director General Hope and Homes for Children România, afirmă: „Parteneriatul cu OPITblu ne arată că fiecare dintre noi poate face o diferență semnificativă în viața celorlalți. Proiectul este mărturia puterii pe care oamenii o dețin în transformarea destinelor celor aflați în suferință. Prin gesturi de solidaritate și empatie, comunitatea poate să ofere speranță și să construiască un viitor mai bun pentru cei mai vulnerabili dintre noi”.

 

Despre Hope and Homes for Children România

Din 1998 și până în prezent, Fundația a contribuit la închiderea a 69 de centre de plasament. Prin serviciile dezvoltate de noi, copiii trec de la îngrijirea în instituții în care nu beneficiază de atenție și afecțiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case familiale, care le permit o viață apropiată de normalitate. Prin eforturile noastre și ale partenerilor, am dezvoltat 128 de case familiale, cu 7.300 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1900 reintegrați în familia naturală sau extinsă. Fundația activează intens și în zona de prevenire a separării copilului de familie, intervenind pentru susținerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Prin sprijin financiar și consiliere, am rezolvat probleme ce pot determina abandonul familial și am salvat 42.000 de copii de la a fi rupți de familie.

Despre Optical Investment Group

Optical Investment Group este cel mai mare retailer de optică din România, cu peste 700 de angajați în birourile sale, precum și în structura de vânzări. Compania deținută de fondul de investiții Innova Capital are un lanț de 100 magazine în 29 de orașe din țară, sub umbrela a trei branduri renumite: OPTIblu, Optiplaza și O51, acestora adăugându-se și magazinele online https://www.optiblu.ro/ și https://www.optiplaza.ro/.