Finantare pentru clustere, cerere de propuneri de proiecte 2020 – programul COSME – Clustere orientate spre internationalizare

Comisia Europeana a deschis finantarea pentru acest an pentru parteneriatele de clustere care doresc sa-si extinda activitatea/sa colaboreze în afara spatiului UE ; finantarea este acordata prin programul „COSME – Programul UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor si IMM-urilor” 2014-2020.   

Titlul cererii: „Clustere orientate spre internationalizare”   

Eligibilitate: orice entitate publica sau privata cu personalitate juridica, constituita legal pe teritoriul UE si în alte tari participante la program, spre exemplu clustere, organizatii de clustere, retele de organizatii/entitati implicate în afaceri care sprijina IMM-urile, atât publice, cât si private sau partial publice/private, din orice domeniu, organizatii non-profit si neguvernamentale, etc. 

Bugetul cererii: 7.500 000 €; se acorda maximum 90% cofinantare. 

Data de depunerea a aplicatiilor: 2 decembrie 2020   

Pe pagina oficiala de pe portalul Comisiei europene „Funding and tender opportunities” exista la data comunicarii acestei note de informare 11 propuneri de parteneriat din Austria, Belgia, Bulgaria, Franta, Irlanda, Italia, Serbia si Spania.  

Această cerere de propuneri vizează acțiuni în două direcții:

  • Componenta A va sprijini înființarea „Parteneriatului European Strategic Cluster” – Going International (ESCP-4i) deschis unei game largi de sectoare industriale europene și lanțuri valorice, cu excepția celor vizate în Componenta B.
  • Componenta B va sprijini prima punere în aplicare, testarea și dezvoltarea în continuare a până la două „parteneriate strategice” (ESCP-4is) în sectorul apărării și securității (tehnologii cu dublă utilizare).

 O fisa de prezentare a prezentei cereri se regaseste pe www.uncjr.ro.

Sursa: www.uncjr.ro