Biblioteca de Sport un nou proiect derulat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași prin Centrul de Resurse pentru Familii și Clubul Sportiv Master San din Iași vă invită joi, 4 august 2016, ora 16,00 pe esplanada de la CUB (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10) la prima sesiune de lectură și sport din cadrul proiectului „Biblioteca de Sport”.

Proiectul este inițiat de Biblioteca Județeană Iași și se va desfășura săptămânal pe tot parcursul lunii august.

Scopul proiectului constă în desfășurarea unor activități inovative și creative de stimulare a participativității comunității. Dorim să subliniem importanța mișcării pentru sănătate și promovarea lecturii, spiritul de fairplay și valori ca: echitate, solidaritate, corectitudine, colaborare și petrecere a timpului liber la bibliotecă.

Mai multe detalii despre proiect aici.

Cu aceeași ocazie, Secția de Împrumut Carte pentru Adulți a organizat expoziția tematică de carte „Biblioteca de Sport” și a alcătuit o listă cu cele mai solicitate titluri ale verii.

Pe scurt: participanții își vor alege cartea preferată din lista de titluri propusă, se vor gândi la un cuvânt-cheie definitoriu, iar în ziua activității vor susține public un discurs de promovare a lecturii indiferent de forma creației literare. Persoanele înscrise vor menționa și sportul preferat și în ziua pentru care au optat, vor avea asupra lor cartea preferată, un prosop, apă și echipamentul sportiv, pentru că, în partea a doua a activității, vor participa la sesiuni sportive (aerobic, fitness, arte marțiale etc.) îndrumați de instructori și maeștri în sport, Mariana și Ionuț Pârju de la Clubul Sportiv Master San din Iași.

Înscrierile se pot face la început pentru toate sesiunile sau săptămânal la sediul bibliotecii (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe pagina de Facebook, cât și prin partenerii din proiect.

Toți participanții vor primi diplome, permise gratuite de intrare în bibliotecă, iar primii înscriși vor primi vouchere de la partenerii proiectului.

Participarea este gratuită.

Sursa: www.bjiasi.ro