Asociatia React anunta ultimele locuri pentru inscrierea in proiectul Antreprenopolis

Persoanele interesate sa castige finantarea nerambursabila in valoare de 150.000 de lei oferita pentru infiintarea de noi afaceri non-agricole prin Antreprenopolis, mai au inca timp sa faca acest lucru.
153 de locuri mai sunt libere pentru inscrierea la cursurile gratuite de antreprenoriat si, ulterior, in competitia pentru castigarea finantarii.
Implementat in regiunile Centru si Sud Muntenia, Antreprenopolis este finantat prin programul Start-Up Plus si ofera sprijin viitorilor antreprenori prin acordarea de granturi nerambursabile, formare antreprenoriala si mentorat in domeniile juridic si financiar, resurse  umane, marketing si comunicare.
Intreprinderile nou infiintate vor trebui sa aiba sediul social si, dupa caz, punctele de lucru in mediul urban, in una dintre cele doua regiuni.
Etapele care trebuie parcurse pentru castigarea finantarii sunt: inscrierea la cursul gratuit de antreprenoriat, absolvirea examenului final, realizarea unui plan de afaceri pe baza unei metodologii si a unei grile de evaluare prestabilite si inscrierea planului in competitie. Evaluarea planurilor inscrise in concurs va fi realizata in mod transparent de o comisie specializata, pe baza grilei comunicate.
La concursul de planuri de afaceri vor putea participa si alte persoane care nu au urmat cursurile de formare antreprenoriala organizate de Asociatia React in cadrul proiectului, dar care se incadreaza in categoriile de grup tinta eligibile.
Conditiile minime pentru inscrierea in acest proiect sunt:
Varsta cuprinsa intre 18 si 64 ani
Domiciliul sau resedinta in regiunea Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) sau Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman)
Apartenenta la oricare dintre categoriile: someri, persoane inactive, angajati, studenti sau tineri care nu fac parte din categoria NEETs (nu urmaza nicio forma de invatamant si nu au un loc de munca)
Cel putin invatamantul general obligatoriu absolvit
Sa nu mai fi urmat cursuri similare finantate din fonduri structurale
Sa nu beneficieze de finantare prin alte proiecte finantate prin POCU pentru AXA 3 DMI 3.7
Sa nu fie asociat majoritar intr-o alta afacere
Cei interesati sa se inscrie in proiect sunt rugati sa ne contacteze la e-mail antreprenopolis_c@asociatiareact.ro (pentru regiunea Centru) si
antreprenopolis_sm@asociatiareact.ro (pentru regiunea Sud Muntenia).
Antreprenopolis Centru si Antreprenopolis Sud Muntenia sunt proiecte cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.
***
Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin interventii adaptate si implicare activa. Peste 1 milion de romani au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activitatilor derulate de noi. Impactul proiectelor noastre este confirmat de cele 18 premii de excelenta nationale si internationale primite, care ne pozitioneaza printre cele mai premiate organizatii din Romania. www.asociatiareact.ro