Asociaţia pentru Implicare Socială, Educaţie şi Cultură anunţă finalizarea proiectului „Natura în şcoala mea”

Asociaţia pentru Implicare Socială, Educaţie şi Cultură, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz „Sfânta Maria”, a implementat în perioada aprilie – august 2017 proiectul „Natura în şcoala mea”.

Proiectul a fost finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, cu o contribuţie de 6.611 lei, în timp ce aportul solicitantului a fost în valoare de 1.680 de lei.

Prin implementarea activităţilor proiectului au fost obţinute următoarele rezultate principale:

  • Amenajarea şi reabilitarea spaţiului verde din curtea şcolii partenere, cu dimensiunea de 400 mp, cu arbori, arbuşti, răsaduri de flori, jardiniere, bănci, coşuri de gunoi, mese de şah şi scaune.
  • Implicarea a peste 100 de elevi cu deficienţe de auz în activităţi ecologice, cu accent pe activităţile practice, desfăşurate în spaţiul verde amenajat.
  • Organizarea unei vizite a doi maeştri inernaţionali la şah, Raluca Sgîrcea şi Renier Castellanos, care le-au împărtăşit copiilor din secretele sportului minţii.

Numărul total al beneficiarilor direcţi ai proiectului a fost de 170 de persoane,  dintre care 135 de elevi cu deficienţe de auz (nivel preşcolar – 6 elevi; nivel primar – 42 elevi; nivel gimnazial – 65 elevi; nivel profesional – 22 elevi) şi 35 de cadre didactice.

Proiectul „Natura în şcoala mea” a primit finanţare prin Programul Spaţii Verzi – componenta „Spaţii Verzi Urbane”, ediţia 2017.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi blogul proiectului – https://naturainscoalamea.wordpress.com.