Administrația Fondului Cultural Național anunță alocarea a 15 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor și programelor culturale în sesiunea II/2021

Ca urmare a finalizării filei de buget Administraţia Fondului Cultural Naţional anunţă informaţiile referitoare la cadrul de desfășurare a sesiunii de finanţare II/2021, destinată susţinerii de proiecte culturale, deschisă pe data de 01 martie 2021.

Administrația Fondului Cultural Național anunță alocarea a 15 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor și programelor culturale în sesiunea II/2021 și nu este o păcăleală!

„Cu sprijinul colegilor din Ministerul Culturii a fost emisă cu prioritate fila de buget pentru Fondul Cultural Național și suntem astfel în măsură să anuntăm cadrul de derulare al acestei sesiuni. Pe baza resurselor existente în Fond, Consiliul AFCN a alocat 13 milioane de lei pentru finanțarea proiectelor culturale, organizate până la 15 noiembrie 2021, și 2 milioane de lei pentru programele multianuale derulate în perioada iulie 2021 – 15 iunie 2023. În condițiile date, calendarul sesiunii se extinde cu 30 de zile pentru depunerea ofertelor culturale, conform prevederilor legale,” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale pe platforma online a demarat la 1 martie și se va finaliza pe 30 aprilie 2021.

Reamintim că proiectele culturale pot fi încadrate în 11 arii tematice:

ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS, ARTĂ DIGITALĂ ȘI NOILE MEDII, EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ, INTERVENȚIE CULTURALĂ, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL, PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PROIECTE CU CARACTER REPETITIV.

Acestora li se adaugă programele multianuale, definite separat.

Începând cu această sesiune un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de 2 (două) oferte culturale pe sesiune, dintre care poate propune un singur program multianual.

Se menține condiția de eligibilitate ca ofertele culturale depuse să nu fie co-finanțate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis.

Vă invităm să consultați toate documentele publicate, care sunt revizuite la fiecare sesiune, și vă semnalăm actualizarea declarației pe proprie răspundere și a declarației de parteneriat.

Toate informațiile referitoare la priorități, plafoane de finanțare și calendarul de derulare a sesiunii II/2021 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Sursa: www.afcn.ro