Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a lansat apelul pentru propuneri de proiecte 2017 al Fondului pentru Inovare Civica

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) lanseaza apelul pentru propuneri de proiecte 2017 al Fondului pentru Inovare Civica (CIF).

CIF este un program de finantare adresat organizatiilor neguvernamentale, dezvoltat in parteneriat cu Romanian-American Foundation si sprijinit de donatori privati din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin urmatoarele companii: Enel si Raiffeisen Bank.

Obiectivul programului de finantare
Fondul pentru Inovare Civica isi propune sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.
In acest an, Programul are doua componente: Componenta 1 – “Inovare Civica” si Componenta 2 – ”Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie”.

COMPONENTA 1 – ”INOVARE CIVICA”
Prin intermediul acestei componente vor fi sprijinite initiative in urmatoarele domenii:
Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
Educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale din Romania care au beneficiat de cel mult un grant din partea Fondului pentru Inovare Civica incepand cu anul 2015. O organizatie poate depune pe cele doua componente, cel mult 3 scrisori de intentie, in calitate de solicitant sau partener, din care maximum 2 scrisori de intentie pe o componenta.
Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantului.

Valoarea finantarilor
Valoarea estimativa a finantarilor acordate va fi de maxim 60.000 Lei / proiect. Contributia proprie nu este obligatorie, dar sunt apreciate proiectele care aduc co-finantare indiferent de linie/capitol de buget.
Suma alocata pentru acest Apel pentru propuneri de proiecte este de peste 1.000.000 lei.

Durata proiectelor
In cadrul acestui program de finantare, durata recomandata pentru implementarea proiectelor este cuprinsa intre 4 si 12 luni, dar nu exista o limitare stricta in acest sens.

Modalitate de aplicare
Procedura de aplicare consta initial in completarea Scrisorii de intentie (fara alte anexe suplimentare) exclusiv printr-un sistem de aplicare online. Doar solicitantii ai caror Scrisoare de intentie a fost selectata vor transmite Cererea de finantare cu toate anexele aferente. Detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate in Ghidul Solicitantului.
Termenul limita de depunere a Scrisorii de intentie este 18 august 2017, ora 16.00.

Potentialii solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest apel prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 11 august 2017 (inclusiv) in atentia: Raluca Teodor; E-mail: inovarecivica@fdsc.ro; telefon: 021 310 01 81; fax: 021 310 01 80.
Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 17 august 2017, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului.
Documentele aferente prezentului Apel pentru propuneri de proiect pot fi descarcate de pe www.finantare.fdsc.ro.

Sursa: www.finantare.fdsc.ro