Cum a fost ediția JobShop®️ de anul acesta?

În ziua de duminică, 19 martie, a avut loc încheierea ediției XXIII a evenimentului național de carieră JobShop®, organizat de asociația studențească BEST Iași.

JobShop® are ca scop crearea unei legături între mediul universitar și companii, prin interacțiunea directă dintre studenți sau absolvenți și reprezentanții companiilor, în vederea formării, dezvoltării și pregătirii acestora pentru o viitoare carieră. Acest lucru se realizează prin informarea corectă și rapidă a studenților cu privire la oportunităţile oferite de marile companii existente pe piața locală și națională.

Ziua 1, vineri, 17 martie.

În prima zi de eveniment a avut loc activitatea de rally, unde studenții au aflat în mod direct modul de funcționare al unei companii și task-urile pe care angajații le au de făcut în rutina zilnică.

Prima companie vizitată a fost Beenear. În această locație, studenții au dobândit cunoștințe utile referitoare la proiectele actuale ale companiei, dar și informații despre posturile vacante pentru posibile angajări, împreună cu câteva sfaturi pentru redactarea unui CV adecvat poziției pentru care doresc să aplice.

A doua companie vizitată a fost Ness Digital Engineering. Aici, studenții au aflat informații prețioase legate de actualele limbaje de programare folosite în domeniul IT.

A treia și ultima companie a fost Feel IT Services, unde studenții au învățat despre povestea speakerilor în companie dar și outsourcing-ul în IT.

Ziua 2, sâmbătă, 18 martie.

Ziua doi de eveniment a fost alocată pentru activitățile propuse de companiile colaboratoare din cadrul evenimentului, unde studenții au avut ocazia să afle mai multe detalii despre respectivele companii.

Prima activitate a fost desfășurată de către compania Strongbytes în care s-a discutat ideea de “Efective product owner – What is SCRUM?”.

A doua activitate a fost prezentată de către compania Allied Testing unde studenții au învățat despre abilitățile și trăsăturile indispensabile pentru a lucra eficient și pentru a comunica eficace la locul de muncă.

Urmând orarul evenimentului, ce-a de-a treia activitate a fost organizată de către compania Tremend, unde studenților le-a fost explicată noțiunea de iOS; de asemenea, li s-a prezentat care este procesul realizării unei aplicații folosind tehnologiile Apple.

Iar ultima și nu ceea din urmă a fost activitatea organizată online de către compania P&G, studenții au avut oportunitatea de a descoperi compania P&G. Cei 2 reprezentanți au povestit despre valorile și cultura organizațională a companiei, dar și despre cum decurge procesul de recrutare.

Ziua 3, duminică, 19 martie.

S-a acordat atenție atât formelor de elaborare a CV-urilor, cât și modului de pregătire pentru un interviu.

Prima activitate organizată de Train2Perform pentru studenți a constat într-o prezentare despre importanța CV-ului și a interviului, urmată de un exercițiu practic de pregătire pentru interviu. Acest exercițiu i-a ajutat pe studenți să-și antreneze abilitățile de gândire critică și să se simtă mai pregătiți pentru un interviu real.

A doua activitate s-a concentrat asupra CV-ului, dar s-a discutat și despre interviu și negociere. Activitate organizată cu ajutorul hipo.ro, platforma națională de recrutare.

A treia activitate, intitulată „How to become an Allied?”, a fost organizată de către compania Alied Testing. Aceasta a presupus să stimuleze gândirea critică a studenților în legătură cu simularea de interviu și importanța sincerității în scrierea unui CV, detalii care vor fi importante pe viitor.

Centrul de consiliere și orientare în carieră din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a venit cu activitatea intitulată “Atelier de liderul viitorului” în care studenții au putut reflecta asupra atitudinii de lider, dar și ce înseamnă să devii un lider. Activitatea a fost susținută chiar de un alumn BEST Iași.

La ediția de anul acesta au fost înscriși peste 70 de studenți din diverse domenii.

Mulțumim partenerilor noștrii din acest an: Microchip, Corporation, Palibo, PIM, Strongbytes, Teo’s Cafe, Allied Testing, Veo, Hella, Mado, Stef, Hipo.ro, CCOC, Train2Perform, Restart, Iași365, TVR Iasi, VIVA FM, Radio Hit, Timpul, Ziarul de Iași, IuliusMall, WINK.

Pentru mai multe detalii despre viitoarele noastre evenimente puteți accesa link-ul: https://www.facebook.com/bestiasi