Workshopul Româno-American “Challenges for Democracy. Exploring The Intersection of Journalism and Elections”

În perioada 3-4 aprilie 2024, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research din cadrul University of Georgia (SUA), organizează cea de-a XII-a ediție a Workshopului Româno-American.

Ediția din acest an, cu titlul “Challenges for Democracy: Exploring the Intersection of Journalism and Elections”, va aborda o tematică actuală și de mare importanță pentru societatea actuală: alegerile și rolul jurnaliștilor în timpul campaniilor electorale. Această ediție va reuni profesioniști din media, profesori, tineri cercetători, precum și experți naționali și internaționali.

În deschiderea conferinței, vor lua cuvântul:

  • Prof. univ. dr. Remus Pricopie, Rectorul SNSPA,
  • Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, Decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA),
  • Prof. univ. dr. Nicoleta Corbu, Prorector – Directorul Școlii Doctorale a SNSPA,
  • Prof. univ. dr. Tudor Vlad, Director executiv James M. Cox Jr. Center for International Mass Comm Training & Research, University of Georgia.

Printre participanții locali se numără jurnaliști, experți media, experți în investigarea opiniei publice, precum și în comunicare strategică și politică. Invitatele speciale din Statele Unite ale Americii din acest an sunt practiciene cu îndelungată experiență în jurnalismul politic, două dintre ele fiind totodată și cadre didactice în cadrul University of Georgia (SUA):

  • Dodie Cantrell-Bickley, Broadcaster și Executiv de broadcast profesionist, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu, în calitate de reporter de investigație, producător, producător executiv, vicepreședinte și director de știri, președinte și director general al ABC și NBC.
  • Julie Bykowicz, Jurnalist și reporter de politică națională pentru The Wall Street Journal, Associated Press și Bloomberg News;
  • Ivanka Pjesivac, Profesor asociat la Departamentul de Jurnalism din Grady College of Journalism and Mass Communication de la Universitatea din Georgia (SUA).

Programul workshop-ului româno-american “Challenges for Democracy. Exploring The Intersection of Journalism and Elections” poate fi consultat pe snspa.ro.

Evenimentul se va desfășura la sediul SNSPA (Bd. Expoziției 30A), Etaj 8, Sala 804. Workshop-ul se va desfășura în limba engleză.

Intrarea este liberă.